Rouwverwerking

Wie zorgt er voor mensen in rouw?

Rouwverwerking

Sabine biedt hulp, een luisterend oor. Ik wil je helpen en inzicht geven over niet alleen de pijnlijke maar ook tot de sterke kanten van rouw.

Tijdens de eerste ‘rauwe’ fase van de rouw wordt je overladen met allerlei emoties. Niet alleen die van jezelf maar ook van anderen. Iemand die je in deze fase ontzorgt, er écht voor je is, dat is wat jij als rouwende nodig hebt. Maar ook jaren later kan het gevoel er zijn, dat de rouw je een beklemmend gevoel geeft.

Het verlies van een dierbare, dat blijft in jouw dagelijkse leven. De pijn, de emotie, het kan jouw gedachten bepalen. Ook jouw gevoelens en handelingen. Jouw hersenen zijn hard aan het werk, de hersenen draaien overuren. Je vraagt je af waarom je je zo vermoeid voelt?

Het is belangrijk om rouw te verweven in jouw leven. Zodat je ook verder mag gaan. Verlies heeft geen einde. Als de liefde blijft, blijft ook de rouw. Verlies is niet het verwerken maar het doorleven van het gemis.

"Als je de pijn van rouw toelaat, geeft het je verlichting"

Leren leven met verlies

Rouw is met name in Nederland, altijd nog een taboe. Vele generaties zijn gewend er niet of zo min mogelijk over te praten.

Hier moet verandering in komen. Als je rouw kunt verweven in jouw bestaan dan kan het, ondanks het gemis, jouw leven verrijken.

Uiteindelijk, bij onverwerkte rouw, geeft jouw lichaam het signaal dat het stagneert. Dat de vele rouw te veel wordt. Rouw ervaren wij niet alleen bij het gemis van een dierbare. Ook ervaren wij rouw bij het verlies van een baan, de periode van scheiding, tijdens levend verlies, bij een miskraam of andere vormen van verlies. Al deze vormen van rouw kunnen ook op een punt in jouw leven bij elkaar komen en je dan te veel worden. Rouw kan verwarrend zijn, het brengt heftige emoties met zich mee.

Werkwijze

Sprekend Sabine biedt jou een persoonlijke rouwreis. Rouw is voor iedereen anders. Rouw vraagt om maatwerk.

Tijdens ons telefonische intake bepalen we samen hoe ik je kan helpen. We passen het traject hierop aan. Het leren leven met het verlies dat is waar Sprekend Sabine voor staat.

Neem gerust contact op

De start van een persoonlijke rouwreis, je bent welkom!

Scroll naar boven